15 Ekim 2015 Perşembe

Kuşadası


  Kuşadası, gerek tarihi dokusu gerekse doğal güzellikleriyle hem yerli hem de yabancı turistlerin uzun yıllar boyunca kültür ve deniz turizmini aynı anda yaşadıkları, Aydın iline bağlı tarihi ve turistik sahil beldelerimizden biridir.
  Antik İyonya olarak adlandırılan tarihsel bölgenin tam ortasında kurulu olan Kuşadası, sadece kum ve deniz değil, mavi gökyüzüne eşlik eden yeşilin tonlarıyla iyi korunmuş çam ormanlarıyla da görülmeye değer eşsiz güzellikler sunmaktadır. 
  Kuşadası’nda dalgıçlık, rafting, treking ve daha birçok su sporunu yapmak mümkündür. Ayrıca Adaland ve Aqua Fantasy gibi dünyaca ünlü aqua parklar da mevcuttur.
   Kuşadasının Ladies Beach(Kadınlar Plajı) çok meşhurdur.
   Sahil sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar hep kalabalık ve eğlencelidir. AyrıcaKuşadası Milli Parkı, bazı tatilcilerin olmazsa olmaz yeridir. Milli Park, denizin güneşin kumun ve yeşilliğin iç içe olduğu, ülkemizin gurur kaynağı olan eşsiz güzelliklerindendir. 
                                       
  Kuşadası Tarihle ilgilenmeyi ve bu toprakların barındırdığı uygarlıkları keşfetmeyi sevenler için dünyanın en büyük arkeolojik bölgesi olan Efes ile birlikte HiyerapolisPireneMiletDidimHeraklia ve MagnezyaTeos gibi diğer İyonya kentleriyle bir açık müze görünümündedir. Türkiye’nin en güzel, en iyi korunmuş plajlarından 4′üne sahip olan Kuşadası, Akdeniz’deki önemli gemi yolculuğu rotaları içinde de yer alır. Büyük gemilerin sıkça yanaştığı limanının yanısıra güzel marinası ve büyük Aqua Parkları ile çekiciliğin doruğundadır.

  Kuşadası’nda ilk yerleşimin görüldüğü NeopolisKuşadası’nın en çok ilgi çeken bölgelerinden biri olan Güvercinlik Adası’nın ilerisinde bulunur ve deniz kıyısı ile paralel uzanan bir ada görünümünde, göz kamaştıran manzarasıyla mutlaka görmeniz gereken antik yerleşim yerlerinden biridir.

2 yorum:

  1. Cok tesekkurler oldukca iyi sayilir tanitim amacli gorselleri cogaltirsaniz cok daha guzel olacagindan eminim saygilar

    YanıtlaSil
  2. Cok tesekkurler oldukca iyi sayilir tanitim amacli gorselleri cogaltirsaniz cok daha guzel olacagindan eminim saygilar

    YanıtlaSil