2 Eylül 2016 Cuma

Kaş - Antalya

  
 Türkiye’de nadide güzellikte görebileceğiniz  tatil yerlerinden biri olan Kaş, Antalya’nın yaklaşık 170 km. kadar batısında yer alan tatil beldelerimizden biridir. Eski ismi Habesos olan ve aslında bir balıkçı kasabası olan Kaşın doğal güzellikleri insanı adeta büyüler. 
                                                            
Kaş Antalya
  Kaş Beldesi denize kavuşmaya çalışan bir tepe üzerindedir. İlçe portakal, limon ve muz ağaçlarıyla çevrilidir. Yazları sıcak ve kuru; kışları ılık ve yağışlıdır. Bu özelliği ile tipik Akdeniz İklimini yansıtır. Kaşın Ova alanlarında kesme çiçek, meyve ve sebze yetiştiriciliği tüm yıl boyunca cam seralar altında yapılır. Yüksek irtifalarda, geniş çam ormanlarının yamaçlarında, bal ve badem üretimi yapılır. Hava yüksek rakımda kurudur. Bölgede turizm ana geçim kaynağıdır. Bununla birlikte tarım hala geçerliliğini korumaktadır.
                       
  Kaşta gezilecek yerler içerisinde, tarihi ve
doğal güzellikleri, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp, doğayla başbaşa temiz bir denizi sayabiliriz.

Kaşda mağaralar, yazıtlar, su altı güzellikleri ve mavi bayraklı plajlar tatil yapmayı daha da cazip kılar. Son yıllarda kazası Kalkan ile beraber çok talep görmesi halen bozulmamış doğasının bir sonucudur. Kaş’a hem Antalya’dan hem de Dalaman Havalimanından ulaşabilirsiniz.

Büyük Çakıl Plajı
  Kaş’ta tatil yaparken dinlenmenin yanında beldede ki  gezilecek, görülecek bir çok yer mevcuttur. Öncelikle 30 - 50 km. etrafındaki dünyaca ünlü plajları, muhteşem ve temiz denizleriyle meşhurdur. Bu plajlara örnek olarak Kaputaş,Büyük Çakıl Plajı ve Patara plajını sayabiliriz.

  Kekova adası ve etraftaki koyları gezmek ve turkuaz rengi denizlerde yüzmek, 
su altı zenginliklerinin tadına varabilmek için dalmak, Türkiye’nin en önde gelen tatil beldelerinden Kaşda yapılması gereken aktivitelerdendir. Kaş’ın içerisinde bulunan balık lokantaları ve kendine has mutfağını tatmanızı tavsiye ediyoruz.

Antiphellos Antik Kenti
 Kaş’ın binlerce yıllık tarihi geçmişini içinde barındıran Antiphellos Antik Kenti’ne yakından bakabilirsiniz. Kaya ve anıt mezarları, Likya lahitleri ile yaklaşık 4,000 kişilik Kaş Antik Tiyatrosu görülmeye değer bir başka tarihi değerdir Kaş için.  Kaş Merkez’den yürüyerek ulaşabilmenin mümkün olduğu Antiphellos Antik Kenti'ni görmeden bu güzel beldeden ayrılmayınız.

1 yorum:

  1. Ülkemizde sayılı termal tatil yerleri arasında olan Pamukkale ve Karahayıt mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır. Termal in faydaları saymakla bitmez. Tatil yerleri arasında çok önemli yerlerin tanıtımında öneme sahip olan Yerel Turizm u ziyaret etmenizi öneririz. Tatil Yerleri ni ziyaret ederek birbirinden özel tatil yerlerini ve otelleri inceleyebilirsiniz.

    Güzel bir tatil yeri ve otel önerisi için Krizantem Hotel adresini ziyaret edebilirsiniz.

    YanıtlaSil