16 Ağustos 2017 Çarşamba

Çesme - İzmir

  
Çeşme - İzmir
İzmir tatil beldeleri içinde ayrı bir yeri olan Çeşme, İzmir ilinin batısında yer alan bir ilçedir. Doğudan Urla, kuzeyden Karaburun, batı ve güneyden Ege Denizi ile çevrilidir.

  Çeşme yöresi, 11. yüzyıl sonlarında büyük Türk denizcisi Çaka Bey ile Türk egemenliğiyle tanışmıştır. Osmanlı egemenliğine geçişi, 14. yüzyıl sonlarındadır ve en çarpıcı Osmanlı eserlerinden biri burada bulunan Çeşme Kalesi’dir.

  İzmir tatil beldeleri içinde Çeşme'nin ayrı bir yeri vardır. 2 km'ye yakın uzunluktaki geniş ve beyaz kumlu plajları, masmavi denizi, sörf sporu, tarihi ve doğal güzellikleri, nitelikli konaklama tesisleri ve termal olanaklarıyla Çeşme popüler bir turizm merkezidir. Türkiye’nin en gözde tatil mekanları arasında yer alır.

  Tatilcilerin uğrak noktası haline gelmekte olan Çeşme, birbirinden güzel otelleri, pansiyonları, apartları ve yazlık evleriyle tatilcilere çeşitli konaklama alternatifleri sunmaktadır.

 
Çeşme

  Çeşme, deniz ve sörf tutkunlarının vazgeçilmez adresidir. Birbirinden güzel plajlardan biri olan, altın sarısı kumuyla bilinen ve denizin içinde kaynayan termal sularıyla ünlü Ilıca Plajı, Çeşme’nin en iyi plajlarından biridir. Denizin içinden kaynayan sıcak termal sular, Ilıca plajını ve yöredeki diğer plajları büyük birer termal havuz haline getirir. Ilıca'daki büyük, küçük konaklama tesisleri, yoğun turist kapasitesinin ihtiyacını karşılayabilecek durumdadır. Birçok küçük otel ve pansiyonlar da bile kaplıca suyu vardır. 
  Çeşme plajlarının ve özellikle Ilıca plajının en önemli özelliklerinden biri de, kıyıdan denize doğru yaklaşık yüz metrelik bir şeridin insan boyunu geçmeyecek derinlikte olmasıdır. Özellikle termal kaynaklarla beslenen sığ sularda, ultraviyole ışınlarının insan sağlığına çok daha fazla yararlı olduğu bilimsel bulgularla kesinleşmiştir. Bunların yanı sıra, bu plajlardan çocukların yararlanma olanakları sağlık ve can güvenliği bakımından elverişlidir.

  Ayrıca Çeşme merkeze 1 km mesafede olan, durgun ve tertemiz deniziyle Aya Yorgi koyu ise bölgenin bir başka popüler turizm yerlerindendir. Çeşme’nin deli gibi esen rüzgarının uğramadığı bu koyda, tatilin tadını bir başka çıkarırsınız.
  Sahilleri ve koyları ile olduğu kadar tarihi değerleriyle de öne çıkan Çeşme’de görülmesi gereken önemli yapılar vardır. Çeşme kalesi ve Müzesi bunlar arasında en önemlileridir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder