28 Ağustos 2016 Pazar

Kalkan - Antalya

Kalkan
  Kalkan, Antalya merkezinden 200 km. kadar uzakta olan Antalya iline bağlı çok şirin bir sahil kasabasıdır. Bir çanak şeklinde koya sahip olan Kalkan’ın en önemli özelliklerinin başında muhteşem denizi gelmektedir. 

  Özellikle İngiliz turistlerin ilgi gösterdiği Kalkan son yıllarda çok talep görmüş ve gelişmiştir. Kalkan merkezine 6 km. uzaklıkta bulunan Kaputaş plajı ve 18 km. kadar uzaklıktaki Patara Plajı dünyaca ünlü plajlardır.

  Bu şirin tatil yöresinde sahil ve çarşı kısmında çok güzel restoranlar ve cafeler bulunmaktadır. Bazı bar ve pubların da yer aldığı belde, hareketli gece hayatı arayan misafirlerden çok, dinlenmek ve gezmek isteyen misafirlere daha uygundur.


Kalkan
  Tatilde eğer arabanızla gelecekseniz, 30 km. uzaklıkta ki Kaş’a veya Fethiye Saklıkent’e günübirlik gezme turları yaparak tatilinizi hareketlendirebilirsiniz. Genellikle özel havuzlu kiralık villalarımızın bulunduğu Kalkan beldesi’nde hem denize yakında, hem de 10 km. uzaklıkta da seçeneklerimiz mevcuttur.

  Kalkan tatili akla geldiğinde, sadece gezilecek ve görülecek yerlerle sınırlı kalmazsınız. Acentelerin sunduğu bir çok aktiviteden de yararlanabilirsiniz. Bunların başında da tekne turları ve su altı dalış imkanları yer almaktadır. 
     
  Özellikle daha önce burada tatil yapmamış biriyseniz gezilecek görülecek yerlerin çok olması sebebiyle hiç sıkılmadan çok güzel vakit geçirebilirsiniz.

  Kalkan’da çeşitli konaklama seçenekleri mevcuttur. Özellikle Türk ev sahiplerinin bir çok güzel, kaliteli, kiralık villaları bulunmaktadır. 
  Kaş’ın aksine Kalkan’da az sayıda pansiyon bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder